Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق روایات، ملائکه در شب لیله الرغائب در اطراف کعبه جمع می‌شوند و از خداوند برای کسی که در ماه رجب عبادت و بندگی می کند و روزه رجبیه می‌گیرد، طلب رحمت می کنند و در واقع شب نزول رحمت الهی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ امروز اولین پنجشنبه ماه رجب است، ماهی که نباید فضائل آن را به بوته فراموشی سپرد، ماه مبارکی که از قداست ویژه ای نزد پروردگار عالم برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
اما در این میان، اولین شب جمعه این ماه، نامی خاص به خود گرفته، شبی که سرشار از پاداش و عطای فراوان بوده و در واقع شب رغبت به عبادت است، همان شبی که ملائک به زمین می آیند تا برای بندگان طلب عفو کنند.
 
آری در این شب، خداوند فرصتی را فراهم کرده است که بندگانش با میل و رغبت به‌ سوی عبادت بشتابند، لحظاتی را از خویشتن رها شوند و به ذکر، اقامه نماز و قرائت قرآن بپردازند و بی واسطه از پروردگارشان طلب مغفرت کنند.
 
هر سال همزمان با اولین شب جمعه ماه رجب، نماز لیله الرغائب در بسیاری از مساجد کشورمان اقامه می شود که از سال ۱۳۹۲ در مسجد المهدی (عج) زاهدان نیز مورد توجه ویژه قرار گرفت و هر سال جمعیت بسیار باشکوه و قابل توجهی در این نماز پر فیض شرکت می کنند.
 
معنی و اهمیت لیله الرغائب

 
در همین راستا با حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مسائل مذهبی گفت و گویی انجام شده است که با اشاره به اهمیت لیله الرغائب و اعمال آن، به خبرنگار ما گفت: برخلاف آنچه که می گویند لیله الرغائب شب آرزوهاست، الرغائب به معنی آرزو نیست، بلکه به معنای میل و رغبت پیدا کردن به یک امر بوده و این شب به معنای شب عبادت و رغبت به عبادت است، چراکه در چنین شبی خدا به بنده هایش رغبت بیشتری دارد.
 
وی  اظهار کرد: با توجه به این مهم اعمالی توصیه شده که با آن بنده ها هم رغبت بیشتری به رحمت پروردگار و جذب رحمت خداوند پیدا می‌کنند.
 
اصغری حسامیه افزود: نماز لیله الرغائب از جمله نماز های بسیار سفارش شده مستحبی در شب جمعه اول ماه رجب است که به صورت فرادا اقامه می‌شود که در مسجد المهدی (عج) زاهدان هم نمازگزاران بین نماز مغرب و عشا با نیت فرادا ولی به صورت همخوانی این نماز را می خواندند.


 
 

لیله الرغائب چه شبی است؟
 
وی گفت: لیله الرغائب شبی است که پنجشنبه ماه رجب باشد، به این معنا که اگر اول رجب روز جمعه بود، شب اول لیله الرغائب نیست، چراکه از اعمال لیله الرغائب روزه روز پنجشنبه است، بنابراین آن شب جمعه ای لیلةالرغائب محسوب می شود که پنجشنبه اول ماه رجب بوده باشد.
 
این کارشناس با اشاره به اعمال لیله الرغائب، ادامه داد: همان اعمالی که برای ماه رجب بیان شده، شامل ذکر لا اله الا الله، استغفرالله ربی و اتوب علیه و قرائت سوره توحید برای لیله الرغائب نیز توصیه شده اما در این شب دارای ثواب مضاعفی است.

 

مَلَک نورانی که همنشین مردگان می شود
 
وی با بیان این که علاوه بر اعمال عمومی و مشترک ماه رجب که در لیله الرغائب ارزش بیشتری دارد، یکسری اعمال، مخصوص این شب است، اذعان کرد: روزه روز پنجشنبه از اعمال مخصوص لیله الرغائب است، وقت افطار بعد از نماز مغرب و قبل از نماز عشاء، نمازی معروف به لیله الرغائب اقامه می شود که ثواب بسیار عظیمی دارد، از جمله اینکه پیامبر (ص) فرمودند که وقتی میت را در قبر می گذارند، این نماز به صورت یک مَلَک نورانی برای وی وارد و همنشین اش می شود.
 
اصغری حسامیه با اشاره به کیفیت نماز لیله الرغائب، بیان کرد: بین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت (6 نماز 2 رکعتی) خوانده می شود که در هر رکعت سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر و دوازده مرتبه سوره توحید قرائت می شود، بعد از اتمام ۱۲ رکعت، ۷۰ مرتبه "اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ" قرائت و سپس سجده انجام و ۷۰ مرتبه ذکر "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ" ادا می شود.
 
به گفته وی، در ادامه سر از سجده برداشته و "رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ"بیان و سپس مجدد در حال سجده ۷۰ مرتبه ذکر "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ" قرائت می شود.

 


 

تاثیر صلوات در حاجت روایی
 
این خطیب شهیر بیان کرد: توصیه می کنم بعد از این ذکر "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ" تمام شد، هفت مرتبه یا "ارحم الراحمین" بگویید، این ذکر جزو نماز لیله الرغائب نیست، اما سفارش شده است که اگر می‌خواهید حاجتتان برآورده شود، این ذکر را هفت مرتبه بیان کنید و بعد از آن صلوات بفرستید، حاجت بخواهید و مجدد صلوات بگویید و طلب حاجت کنید.
 
 وی با بیان این که هر حاجتی که دارید قبل و بعد آن صلوات بفرستید، چراکه روایت داریم این گونه به اجابت نزدیک است، افزود: در اهمیت لیله الرغائب روایات فراوانی نقل شده از جمله این که ملائکه برای کسی که شب لیله الرغائب را با تلاوت قرآن، نماز، دعا و استغفار بگذراند، دعا می کنند.
 
اصغری حسامیه عنوان کرد: روایت داریم که ملائکه شب لیله الرغائب در اطراف کعبه جمع می‌شوند و از خداوند برای کسی که در ماه رجب عبادت و بندگی می کند، به خصوص روزه رجبیه می‌گیرد، طلب رحمت می کنند.

وی درباره چگونگی اقامه‌ی نماز للیه الرغائب، تاکید کرد: این نماز مستحبی هست و باید فرادا خوانده شود و به جماعت صحیح نیست. با توجه به اینکه در مجموع اعمال شب لیله الرغائب مستحب است، امسال که شیوع ویروس کرونا را داریم مومنان می توانند در منازلشان یا با حضور در مساجد، امامزاده ها و دیگر اماکن مقدس با رعایت فاصله اجتماعی بیش از ۲ متر این عبادات را  انجام دهند، اگر هم ندایی از بلندگوهای مساجد بلند شد، استماع کنند و از آن بهره ببرند.
 
انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: نماز لیله الرغائب شب لیله الرغائب ماه رجب شب جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۲۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زائران حج مورد عنایت ویژه الهی هستند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله حبیب الله شعبانی شامگاه شنبه در همایش آموزشی و توجیهی زائران حج تمتع استان همدان بیان کرد: زائران حج، از لحظه اول برای حضور در این مراسم معنوی مورد عنایت ویژه الهی هستند.

وی با بیان اینکه در روایات بر لزوم انجام این سفر بسیار توصیه شده است، افزود: قدردان این توفیق که نصیب شما شده، باشید.

شعبانی با اشاره به اینکه نه تنها در قبل و بعد از سفر، که بعد از انجام حج نیز عظمت این سفر معنوی برای زائران ادامه دارد، گفت: در عرفات با این هدف حاضر شوید، که به محضر حضرت حجت (عج) می‌رسید.

وی با بیان اینکه در کنار اعمال ظاهری، به باطن حج نیز باید توجه شود و آن را درک کرد، بیان کرد: حج تنها یک عمل عبادی نیست، بلکه نگاه سیاسی هم بر آن حاکم است.

شعبانی با اشاره به اینکه همه شما سفیران فرهنگ تشیع در این سفر هستید، گفت: خوب است طواف مستحبی برای امام حسن عسکری (ع)، تنها امامی که به سفر حج نرفتند را انجام دهید

کد خبر 6096666

دیگر خبرها

  • پخش نماز جماعت به امامت یک زن در تلویزیون
  • نزول قیمت سکه و طلا در بازار تهران
  • «۸۷ متر» دوباره به تلویزیون بازگشت/خبر جدید کیانوش عیاری از سریال
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • مدیر دفتر شهردار تهران و دستیار ویژه ارتباطات مردمی منصوب شدند
  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • افزایش ارتفاع تأسیسات شهری در پروژه قائم-رحمت-احمدی
  • تحرک بین المللی دانشجویان انتقال فناوری به جهان را تسهیل می‌بخشد
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست خطاب به نتانیاهو: تاریخ تو را نمی‌بخشد
  • زائران حج مورد عنایت ویژه الهی هستند